
Lucrare de diploma
Experti in redactare lucrari de diploma, de peste 20 de ani, ne-am consolidat in mintea multor studenti drept cel mai bun site pentru lucrari de licenta.
Afla cat costa o lucrare de diploma si tot ce tine de procesul de redactare la comanda. Solicita o consultatie gratuita sau o calculatie de pret pentru orice lucrare de diploma.
Tipuri de lucrari de diploma
Lucrare de diploma la comanda
Echipa Lucrari Expert s-a specializat inca de la inceputul activitatii sale (acum peste 20 de ani) pe servicii de redactare lucrare de diploma, indiferent de forma imbracata de aceasta (lucrare de licenta, lucrare de masterat sau lucrare de doctorat). Considerati de multi cel mai bun site pentru lucrari de licenta, Lucrari Expert dovedeste an de an ca indiferent de tipul de lucrarea de diploma de care ai nevoie, noi suntem raspunsul pentru redactarea unei lucrari de diploma la cele mai inalte standarde si exigente academice.
Redactare lucrare de diploma
O lucrare de diploma este un material prelucrat conform cerintelor specifice fiecarei facultati, prin care studentul face dovada calitatii pregatirii sale profesionale si al nivelului de competente pe care l-a dobandit pe parcursul anilor de studiu. Prin modul in care o lucrare de diploma este sustinuta public sau prezentata in fata unei comisii de examinare se evidentieaza calitatile oratorice, stiintifice definitorii si ingineresti ale viitorului absolvent.
Ghidul de elaborare al unei lucrari de diploma este un document adoptat de boardul director al facultatii pentru care se realizeaza respectiva lucrare de diploma. Acesta are rolul de a-l orienta pe studentul, redactor lucrare de licenta, masterat sau doctorat, in vederea realizarii unei lucrari de diploma la standarde academice. Scopul oricarui ghid de realizare lucrare de diploma este acela de a venii in sprojinul oricarui student cu toate informatiile necesare in procesul de scriere lucrare de diploma si a oferii un model prin care se va economisii timp in procesul de scriere lucrare de diploma.
Lucrari de licenta la comanda
Redactarea unei lucrari de diploma necesita o planificare orientativa pentru realizarea lucrarii, care poate urma urmatoarele etape cronologice:
-
Selectarea, consultarea si aprofundarea unei bibliografii largi din domeniul dat pentru studiu;
-
Realizarea unui plan de studiu pe baza referintelor selectate anterior;
-
Formularea ipotezelor in jurul carora va orbita respectiva lucrare de diploma;
-
Revizuirea surselor de studiu si redactarea unui cadru teoretic al respectivei lucrari de diploma;
-
Stabiliraea instrumentelor de lucru si a metodelor care vor fi folosite in procesul de redactare lucrare de diploma;
-
Culegerea datelor si a informatiilor pentru lucrarea de diploma;
-
Descrierea domeniului studiat in amanunt;
-
Analiza si prelucrarea datelor si al informatiilor obtinute prin studiul calitativ, cantitativ, etc.;
-
Interpretarea si comentarea rezultatelor obtinute;
-
Scrierea concluziilor si a introducerii pentru respectiva lucrare de diploma;
-
Generarea unei liste de cuvinte cheie;
-
Referentierea respectivei lucrari de diploma si introcerea de note bibliografice conform metodei din ghidul de elaborare al lucrarii de diploma;
-
Realziarea partilor finale, ca de exemplu anexe si note auxiliare;
-
Pregatirea prezentarii pentru respectiva lucrare de diploma, care va fi sustinuta in fata comisiei de examinare;
-
Realizarea prezentarii care va acompania respectiva lucrare de diploma si va facilita prezentarea in fata comisiei.
Limbajul folosit intr-o lucrare de diploma
In procesul de redactare lucrare de diploma se va folosi un limbaj logic, clar, concis si exact, in alte cuvinte un limbaj pur academic. Se va utiliza stilul argumentativ, urmat de o strategie de comunicare orientata catre expunerea prin ilustratii si referinte. Se va acorda o atentie sporita la legatura dintre ideile prezente in respectiva lucrare de diploma. Ideile intr-o lucrare de diploma se vor grupa in paragrafe. Frazele vor cuprinde o idee principale in jurul carora vor fi construite. Se va evita pe cat posibil repetarea abuziva de termeni. Se va avea o grija deosebita la folosirea termenilor pe care studentul nu ii stapaneste complet pentru a nu se crea senzatia de ambiguitate in respectiva lucrare de diploma.
O lucrare de diploma include prin definitie anumite elemente obligatorii. Printre elementele definitorii ale unei lucrari de diploma se numara:
1. Coperta lucrarii de diploma
Coperta unei lucrari de diploma se poate realiza prin diferite procedee standardizate precum legatoria clasica sau cu termoclei, denumita si brosare. Indiferent de modul de copertare, coperta unei lucrari de diploma trebuie sa respecte indicatiile din ghidul de elaborare prmit de la facultate.
2. Coperta interioara sau prima pagina
Prima pagina dintr-o lucrare de diploma trebuie editata conform modelului prestabilit impus de universitatea pentru care se realizeaza respectiva lucrare de diploma.
3. Declaratia de asumare a autenticitatii respectivei lucrari de diploma
Orice lucrare de diploma contine o declaratie pe propria raspundere din care rezulta ca lucrarea ii apartine, nu are elemente plagiate iar referentierea in respectiva lucrare de diploma s-a realizat in conformitate cu standardele academice impuse.
4.Cuprins lucrare de diploma
Fie ca vorbim despre o lucrare de licenta, lucrare de masterat, lucrare de doctorat sau lucrare de grad, o lucrare de diploma, indiferent de forma sub care se regaseste va avea un cuprins unde se vor regasii toate titlurile de capitol din respectiva lucrare de diploma insotite de numarul de pagina la care se regasesc.
5. Rezumatul
O lucrare de diploma poate contine un rezumat scurt de maxim una sau doua pagini. Aici se vor regasii ideile principale din lucrarea de diploma, contributia personala a autorului si medotele de studiu alese. Formularea ideilor va fi realizata in propozitii sau fraze simple si nu se va intra in amanunte.
6.Capitolele respectivei lucrari de diploma
Orice lucrare de diploma, indiferent de forma pe care o imbraca, va contine capitole numerotate crescator. Temele de proiecte de diploma sunt numeroase iar modul de realizarea a unei lucrari de diploma difera de la caz la caz.
Capitolele unei lucrari de diploma se impart adesea in doua mari categorii. Pe de-o parte avem partea de teorie a respectivei lucrari de diploma iar apoi discutam despre partea de studiu de caz pe care orice lucrare de diploma trebuie sa o cuprinda in componenta sa.
Concluziile unei lucrari de diploma se regasesc de regula la finalul lucrarii si cuprind elementele regasite si concluziile la care studentul a ajuns pe parcursul procesului de elaborare lucrare de diploma.
7. Bibliografia
Bibliografia este o parte necesara in fiecare lucrare de diploma. Fara aceasta parte, orice lucrare de diploma ar iesii cel mai probabil ca fiind plagiata intr-un cuantum foarte mare la orice testare antiplagiat. Bibliografia cuprinde lista tuturor surselor bibliografice care au fost folosite in procesul de scriere lucrare de diploma.
8. Anexele
Doar daca este cazul, o lucrare de diploma poate avea anexe. Aceasta sectiune este una suplimentara si separata a unei lucrari de diploma. De regula in zona anexelor se vor regasii elementele care nu au incaput in corpul lucrarii din considerente estetice sau practice.
Fie ca esti in cautarea unui redactor lucrari de licenta expert, cauti un model lucrare de licenta sau vrei lucrari de licenta la comanda, redactate la cel mai inalt nivel de scriere si exigente academice, echipa Lucrari Expert este locul.