top of page

Cum si cand iti alegi tema de lucrare de licenta inainte sa te apuci de redactare



Orice lucrare de licenta are o tema, care odata aleasa, ramane de cele mai multe ori neschimbata pe tot parcursul redactarii lucrarii de licenta. Tema pentru o lucrare de licenta se alege imediat dupa gasirea profesorului coordonator impreuna cu acesta. Aceasta ar trebui sa respecte atat interesele persoanei care scrie lucrarea cat si specializarea profesorului coordonator ales. De cele mai multe ori profesorul tau coordonator va avea o lista cu teme lucrare de licenta pe care tu poti sa le alegi si sa le folosesti la propria lucrare.


Ce tema de lucrare de licenta sa alegi?


Daca iti doresti o provocare si o experienta noua de invatare alege o tema unde nu esti complet familiarizat(a). In felul asta vei fi pus(a) fata in fata cu situatii si concepte noi din care vei putea invata pe tot parcursul redactarii lucrarii tale de licenta.

Daca iti doresti rapiditate in scrierea lucrarii tale de licenta si sa aprofundezi un subiect deja cunoscut, alege o tema familiara, pe care o stapanesti. in felul asta te vei concentra mai mult pe elementele care trebuiesc aprofundate in drumul tau de a devenii expert in respectivul domeniu si pe respectiva tema.



Sunt foarte multe exemple de teme de licenta pe care le poti aborda. Discuta temeinic cu profesorul tau coordonator si alege tema care ti se potriveste tie.




Pe tot parcursul procesului de scriere, pastreaza o legatura stransa cu coordonatorul tau, cere constant feedback si indrumare de la acesta si prezinta-i etapizat materialele la care ai lucrat pentru a-ti nota progresul si a te indruma pe drumul cel bun.

Cel mai probabil, profesorul tau coordonator are deja o lista de teme lucrare de licenta din care iti poti alege o tema si daca nu, digur te va ajuta in gasirea unei teme noi.

bottom of page