top of page

Plan lucrare de licenta | Structura lucrare de licenta | Cuprins lucrare de licenta


Cuprinsul lucrarii de licenta este schelutul pe care ulterior se va construi toata lucrarea. Forma si maniera in care acesta este facut inca de de la inceput va determina eficacitatea cu care cineva scrie o lucrare si cat de mult timp se va economisii la pasii urmatori.

Definirea unui cuprins pentru lucrarea de licenta este pasul care succede imediat dupa alegerea profesorului coordonator si al titlului pentru respectiva lucrare de licenta sau lucrare de disertatie.

Prin plan lucrare de licenta se mai poate intelege cuprins lucrare de licenta sau structura lucrare de licenta.

Primul lucru pe care un student afla in procesul de scriere al unei lucrari de licenta este cel de a-si alege o tema si in functie de asta, pasul doi, sa-si aleaga profosul coordonator capabil sa coordoneze redactarea respectivei lucrari. Pasul 3, este bineinteles construirea sau definirea unui plan pentru lucrarea de licenta.




Un plan lucrare de licenta trebuie alcatuit cu atentie, dupa ce se va consulta bibliografia disponibila si la atenta indrumare a profesorului coordonator.

Atunci cand vorbim despre un plan lucrare de licenta standard vorbim despre trei capitole principale succesive, o introducere care le precede si o insiruire de concluzii, bibliografie si anexe. Prin urmare, planul standard, intr-o varianta simplicata, pentru o lucrare de licenta poate lua forma de mai jos:



INTRODUCERE


Se va prezenta cadrul teoretic, metodologic si empiric al tezei, motivatia alegerii temei si obiectivele care se doresc a fi urmarite pe parcursul desfasurarii lucrarii de licenta.


1. CAPITOLUL I - STADIUL ACTUAL AL CUNOASTERII


Se va prezenta partea teoretica generala cu privinta la tema abordata in actuala lucrare de licenta.


2. CAPITOLUL II - APROFUNDAREA MATERIEI IN DOMENIU sau PREZENTAREA METODOLGIEI


Se va aprofunda materia din domeniul ales, sub forma unei completari mai complexe a primului capitol. Daca in primul capitol s-a vorbit despre anumite teme si concepte la un nivel general, in capitolul numarul 2 se va intra mai in amanunt si se va focaliza atentia pe termenii necesari in urmatorul capitol al lucrarii de licenta si anume studiul de caz. De asemea, acest capitol secund poate lua forma si a unui capitol in care se va descrie metologia si pasii cercetarii, fiind ca o introducere pentru capitolul urmator.


3. CAPITOLUL III - STUDIU DE CAZ


Este partea unei lucrari de licenta unde este adusa contributia personala a studentului. Daca primele doua capitole din lucrare sunt o trecere prin materia studiata si o parcurgere a informatiilor deja existente, la partea de studiu de caz, studentul aplica ce a descris mai sus intr-o forma actuala, materializata in realiatate. Aici se poate prezenta un studiu practic in care sunt aplicate aspectele teoretice enuntate si definite in primele doua capitole.


CONCLUZII


Au rol de incheiere pentru o lucrare de licenta. Aici se va descrie in cateva pagini ce s-a urmarit in cadrul lucrarii de licenta, ce rezultate s-au obtinut si cum au fost confirmate sau infirmate obiectivele si ipotezele cercetarii.


BIBLIOGRAFIA


Se va trece in ordine alfabetica sursa tuturor informatiilor si referintelor folosite la scrierea lucrarii de licenta. Cere ajutorul profesorului coordonator sau expertilor pentru a fi sigur(a) ca ai referentiat cum trebuie lucrarea de licenta. Altfel aceasta va iesi ca fiind plagiata


ANEXE


Aici se vor trece toate tabelele, graficele si materialele prea voluminoase pentru a putea fi introduce in corpul prezentei lucrari de licenta.





Dupa definirea unui plan lucrare de licenta coorent ce urmeaza o succesiune naturala a studiului ce va fi realizat, lucrarea va trebui sa aibe o structura pe care acum se poate incepe lucrul efectiv.

Lucrul efectiv va consta in studierea materialelor si a bibliografiei recomandate de profesorul coordonator si de catre facultate, culegerea de informatii, scriere si tehnoredactare conform ghidului primit de la facultate.

Structura unei lucrari de licenta trebuie sa fie comprimata intr-o forma usor de parcurs si de inteles. Acest lucru te va ajuta nu numai pe tine ca sa te organizezi si sa scri intr-o maniera eficienta dar il va ajuta si pe viitorul cititor sa parcurga mai usor materialul scris de tine, sa-l inteleaga si sa observe ideile principale de interes pentru el.



Echipa Lucrari Expert ofera consultanta doar pentru oamenii care isi scriu singuri lucrarea de licenta, cunosc legea actuala a educatiei si au citit, inteles si sunt de acord cu termenii si conditiile de functionare ale site-ului.

inainte de a solicita o colaborare cu noi, asigura-te ca cunosti foarte bine legea educatiei in forma ei actuala si ca ai citit, inteles si esti de acord cu termenii si conditiile de functionare ale site-ului.

Noi nu comercializam, vindem sau punem la dispozitie lucrari stiintifice, lucrari de licenta, disertatie master, de grad, doctorate sau materiale cu scopul utilizaii lor la facultate, pentru a fi prezentate tertor persoane sau pentru a fi folosite la obtinerea de titluri, certificari si calificari.

Toate materialele obtinute prin colaborarea cu echipa noastra sunt materiale ajutatoare, modele si materiale de studiu cu scop informativ. Folosirea acestor materiale la facultate este ilegala.



Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page