top of page

Ce este plagiatul si ce inseamna o lucrare de licenta plagiata? Scrie o lucrare de licenta

Ce este plagiatul



Plagiatul reprezinta folosirea fara acceptul autorului si fara a referentia corect informatii, idei si materiale care nu iti apartin la redactarea propriei tale lucrari de licenta, disertatie masterat, doctorat sau lucrare de grad.

Exista multe forme de plagiat intr-o lucrare de licenta. De la preluarea bucatilor mari de text si integrarea in lucrare de partic care nu iti apartin pana la utilizarea catorva idei fara a le referentia sursa de unde au fost preluate, o lucrare de licenta poate iesi ca fiind plagiata chiar daca intentia ta a fost una buna de la inceput.

Pentru evitarea plagiatului este recomandat sa pastrezi o relatie foarte buna cu profesorul tau coordonator. Acesta te va invata si indruma cu privire la cele mai importante si sigure practici de evitare a plagiatului.

De asemenea poti folosii si programe de detectare plagiat online pentru a-ti verifica lucrarea in timp ce scrii si pentru a fi singur ca nu vei avea surprize la final.


Ce inseamna o lucrare de licenta plagiata?


O lucrare de licenta plagiata este o lucrare care nu respecta normele in vigoare priving plagiatul, la scrierea careia s-au folosit fie surse externe care nu au fost corect referentiate, fie s-au preluat idei si bucati de text din alte materiale fara dreptul autotului de drept si fara a se respecta ghidul de elaborare lucrare de licenta.

Poti avea cele mai bune intentii si majoritatea oamenilor care se confrunta cu lucrari de licenta plagiate le au. Insa, atunci cand nu stii sa referentiezi corect sau sa preiei sursele din alte marte materiale intr-un mod corect, impus de etica academica, lucrarea ta de licenta poate iesi la plagiat.


Cât la sută ai voie sa plagiezi la Licență?


Teoretic nu ai voia sa plagiezi deloc. Fiecare lucrare de licenta trebuie sa fie unica si originala si scrisa integrala de catre autorul ei de drept.

Bineinteles, nu iti va cere nimeni sa reinventezi roata si sa redescoperi stinta pe care au descoperit-o altii inaintea ta. Din aceasta cauza, o lucrare de licenta poate fi scrisa facand uz de informatii din actuale carti, brosuri, documente, arhive si surse online care nu iti apartin, atata timp cat informatia si ideile de baza sunt referienate corect in stilul de citare acceptat de etica academica.

majoritatea facultatilor accepta grade diferite de plagiere. In timp ce unele accepta doar un maxim de 5% altele pot accepta si pana la 30% continut plagiat.


Pentru a fi sigur ca esti pe drumul cel bun atunci cand iti scrii o lucrare de licenta discuta si cere feedback constant de la profesorul tau coordonator. Acesta are experienta si este cel mai indreptatit sa te invete totul despre cum sa scrii o lucrare de licenta corecta si sa eviti plagiatul.



Nu incurajam sub nici o forma plagiatul sau activitatea necinstita. Incurajam pe toata lumea sa isi scrie lucrarea de licenta intr-un mod etic, moral si corect si sa nu apeleze la servicii de redactare lucrare de licenta la comanda, la site-uri sau oameni care vand lucrare de licenta sau la persoane care fac lucrari de licenta.

Oferim consultanta pentru oamenii care isi scriu singuri lucrarile de licenta intr-un mod legal, etic, corect si fara plagiat.

Inainte de a solicita o colaborare cu noi te rugam sa citesti termeni si conditiile de colaborare ai site-ului si sa te familiarizezi cu noua lege a educatiei.

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page