Cu mai bine de peste 20 de ani experienta in redactarea materialelor stiintifice, suntem intrebati adesea care este secretul redactarii celui mai bun proiect de licenta. Raspunsul nu este o pilula magica, ci mai degraba un proces. Noi l-am numit: "Procesul excelentei in redactarea academica" si respectandul intocmai si tu poti avea cea mai buna lucrare de licenta, redactata corect, fara plagiat si capabila sa obtina cele mai bune rezultate.
Mai jos, am detaliat procesul nostru de excelenta in redactarea unei lucrari de licenta, si urmandu-l, credem ca si tu poti avea la finalul redactarii cea mai buna lucrare de licenta.
Ca orice proces si acesta incepe de la o definitie clara asupra obiectului la care face referirea, urmat de pasi clari, principali, care bineinteles, se impart mai departe in subramuri care pot aduce un plus de valoare lucrarii in functie de dorinta si gradul de implicare a studentului angrenat in procesul de scriere al unei lucrari de licenta ca la carte.
Lucrare de licenta
Conform definitiei universal acceptate, o lucrare de licenta este un proiect rezultat in urma muncii depuse de un student pentru a-si dovedii calitatile si deprinderile obtinute pe durata anilor de studii. Aceasta lucrare poate varia ca dificultate, anvergura, durata de realizare si necesar de cunostinte. Adesea, lucrarea de licenta este privita ca ultimul pas al parcursului academic, inainte de intrarea in campul muncii, pe profesia aleasa si dorita de student. Ca urmare, este absolut, imperativ necesar ca o lucrare de licenta sa fie redactata bine din prima, sa fie corecta si sa fie neplagiata, pentru a usura procesul de intrare in campul muncii si avansarea studentului catre cariera. Din aceasta cauza, am scris mai jos pasii necesari la redactarea unei lucrari de licenta corecte si complete. In acest fel studentii pot economisii timp si devenii mult mai eficienti in procesul de scriere al lucrarii lor de licenta.
Culegerea informatiei necesare la lucrarii de licenta
Dupa parcurgerea pasilor initiali premergatori inceperii redactarii, impreuna cu profesorul coordonator (precum alegerea temei, definirea cuprinsului, consultarea ghidului si alegerea bibliografiei) urmatorul pas care ii revine studentului este culegerea de informatie.
Un prim pas si poate cel mai mai important in procesul de redactare este crearea draftului. Un draft reprezinta o forma intermediara pentru o lucrare de licenta, care cuprinde toate informatiile cumulate inainte ca acestea sa fie prelucrate de student.
La crearea draftului unei lucrari de licenta se va prelua informatia din surse externe, idei, ganduri etc., si se va nota de fiecare data sursa de unde unde a fost preluata acea informatia. Acest pas ne va scuti de mult timp pierdut la urmatorul pas.
Procesarea draftului
Dupa ce am colectat toata informatia sub forma unui draft, vom trece la urmatorul pas si anume procesarea informatiei din respectivul fisier. La acest pas din proces, vom reformula ideile preluate din alte surse si vom trece intre ghilimele ideile pe care le transcriem mot-a-mot. De fiecare data vom referentia (sub forma aleasa de referentiere APA, Harvard, etc) sursa de unde am preluat informatia pentru a evita orice suspiciune de plagiat. Pentru a alege forma de referentiere se va consulta ghidul de elaborare lucrare de licenta primit de la profesorul coordonator sau descarcat de pe site-ul facultatii.
Studiul de caz
Studiul de caz reprezinta partea personala pentru fiecare lucrare de licenta. Este partea din lucrare unde studentul isi aduce contributia proprie pe baza informatiilor formulate si studiate in partea premergatoare si anume partea de teorie a proiectului. Fiecare studiu de caz este unic si va fi realizat conform dorintelor studentului si sub directa supraveghere a profesurului indrumator. In functie de domeniul ales, studiul de caz poate diferii de la o simpla analiza economica a unei firme, pana la proiectarea complexa a unor aparaturi si sisteme. In cazul in care ai nevoie de putina inspiratie poti cere o lucrare de licenta mai veche de la profesorul coordonator sau poti solicita un model de la un site de specialitate. Dupa finalizarea studiului de caz, trecem la urmatorul pas.
Aranjarea in pagina
Acum, ar trebui sa ai un draft complet, care cuprinde atat partea de teorie cat si studiul de caz. Tot ce iti mai ramane este sa iti definesti introducerea, concluziile si sa aranjezi totul sub forma unei lucrari de licenta cu cuprins prima pagina si bibliografie. Pentru acest pas trebuie sa consulti ghidul de elaborare. In ghidul de elaborare al lucrarii de licenta sunt toate informatiile privind modul de aranjare in pagina, font si cum trebuie sa arate per total lucrarea ta pentru a respecta rigorile facultatii tale.
Ultimul pas pentru o lucrare de licenta perfecta
O lucrare de licenta perfecta are nevoie de o prezentare pe masura. Pentru o prezentare de succes alege un program cu care esti familiarizat sau invata unul nou. Cel mai adesea este folosit programul Microsoft Office Power Point sau Prezi. Oricare program ar fi ales de catre tine, nu uita sa adaugi o nota personala prezentarii, aceasta sa fie succinta si la obiect si sa o faci cat mai interactiva si interesanta. Introdu elemente si idei cheie din lucrare si nu te teme sa iti pui amprenta personala, la final este prezentarea lucrarii tale de licenta, la care ai muncit.
Ai ramas fara timp sau cauti inspiratia necesara pentru o lucrare de licenta perfecta? Apeleaza la o echipa de specialisti redactori cu experienta. Cu noi poti avea cea mai buna lucrare de licenta.
Afla cat costa o lucrare de licenta exact asa cum ai nevoie. Comanda acum accesand butonul de mai sus.