top of page

Cum iti faci rapid un cuprins lucrare de licenta, disertatie master, doctorat sau de grad

Orice lucrare de licenta, disertatie master, grad sau doctorat pleaca de la o idee, un titlu si un cuprins, intr-o maniera etapizata care va avea sa culmineze cu finalizarea unei lucrari menita sa reflecte cunostintele studentului impreuna cu munca si truda acestuia nu doar pe parcursul anilor de facultate dar si in timpului procesului de redactare.



In aceasta postare, vom vorbi despre cu se face un cuprins pentru o lucrarea de licenta, o lucrare de grad sau o lucrare de doctorat, in cel mai simplu mod posibil. Stim ca exista metode de constructie a cuprinsului mult mai complexe, in special pentru lucrarile academice menite sa definitiveze niveluri de studiu mai elevate, precum cele de masterat sau doctorat. Insa, noi ne dorim sa oferim un mod simplu si rapid de generare al unui cuprins care sa treaca de rigorile academice fara o complexitate prea mare.



Atunci cand realizam cuprinsul pentru lucrarea noastra, trebuie sa pornim de la doua elemente esentiale:


In primul rand trebuie sa citim ghidul de elaborare al lucrarii, la sectiunea care face referire la cuprinsul lucrarii de licenta, disertatie, de grad sau doctorat. Acest ghid se descarca de regula de pe site-ul universitatii sau se primeste de la profesorul coordonator. In acest ghid, la sectiunea dedicata cuprinsul vom regasii informatii esentiale despre formatul cuprinsului, ponderea si numarul de pagini pe care ar trebui sa il cuprinda fiecare capitol si modul cum acesta trebuie aranjat in Word.


In al doilea rand, trebuie sa stii ca orice lucrare de licenta, lucrare de disertatie, de grad sau lucrare de doctorat are de regula, in cea mai simplicata forma a sa 3 mari capitole, doua de teorie si unul de studiu de caz. Bineinteles, multe lucrari se pot abate de la aceasta regula si trebuie sa tinem cont de indicatiile tutorelui si informatiile din ghidul de elaborare al lucrarii. Mai jos vom detalia cele trei elemente ale cuprinsului pentru o lucrare simplificata, dupa cum urmeaza:


I. Primul Capitol. Stadiul actual al cunoasterii

Primul capitol principal al fiecarei lucrari de licenta, master, doctorat sau lucrare de grad incepe cu stadiul actual al cunoasterii, chiar daca nu se numeste asa.

In cadrul acestui capitol de inceput de expun informatiile accesibile oricui care au legatura cu tema si titlul alese de noi. Pentru o lucrare cu titlul: "Stiluri de management la firma X" vom alege informatii despre ce sunt stilurile de management, categorii de stiluri de management si provenienta stilurilor de management principale.

Primul capitol poate arata in felul urmator:


I. Capitolul 1. Stadiul actual al cunoasterii

1.1 Stiluri de management. Definitii

1.2 Categorii de stiluri de management

1.3 Provenienta principalelor stilurilor de management


Atunci cand creem o forma de cuprins lucrare de licenta simplificata, recomandarea noastra este sa pastram totul cat mai aerisit si clar. Prin urmare va recomandam sa pastrati numarul de subcapitole aferent fiecarui capitol la 3.


II. Al doilea Capitol. Aprofundarea Subiectului

Dupa primul capitol unde au fost enuntate informatiile si cunostintele elementare, accesibile oricui din domeniul de studiu urmat, urmeaza capitolul ce vine ca o aprofundare la primul. Aici informatiile din primul capitol ar trebui distilate sub o forma mai aproape de subiectul care ne intereseaza. Spre exemplu, daca in primul capitol am vorbit despre stilurile de management la nivel general, in cel de-al doilea capitol al lucrarii noastre de licenta, doctorat sau de disertatie vom vorbi despre stilurile de management aplicate la nivelul unei tari, teritoriu, companii sau grup de oameni. In alte cuvinte, informatia expusa va fi mult mai concentrata si targetata pe subiectul de interes al lucrarii noastre de licenta, master, doctorat sau de grad. Un exemplu de schelet pentru capitolul numarul doi ar putea fi:


II. Capitolul 2. Stiluri de management aplicate la nivelul companiilor din Romania

2.1 Stiluri de management preferate de managerii romani

2.2 Productivitatea companiilor din Romania corelata cu stilul de management practicat

2.3 Trenduri manageriale adoptate de top managementul firmelor autohtone


Desigur, putem complica lucrurile mult mai mult, insa, plecand de la ideea ca am dorit o lucrarea cat mai simpla, vom pastra nivelul de scriere la un minim respectand totodata toate rigorile academice.


III. Ultimul Capitol. Studiu de caz

A doua parte a oricarei lucrari academice este reprezentata de studiul de caz al acesteia. In cadrul studiului de caz se ia informatia expusa in primele doua capitole de teorie si se aplica de catre student intr-o maniera in care sa dovedeasca ca acesta a inteles toate conceptele despre care a vorbit in prima parte a lucrarii sale de licenta, lucrare de masterat, de grad sau lucrare de doctorat.




Drept studiu de caz putem alege o tara, o regiune sau o companie la care avem acces, putem aplica chestionare sau alte medote calitative sau cantitative de studiu de caz. Cand construim scheletul studiului de caz trebuie sa definim modul in care vom realiza acest studiu, care este esantionul pe care vom realiza acest studiu, care sunt obiectivele si care sunt ipotezele de la care plecam. Ultima parte a ultimului capitol din cuprinsul nostru simplicat sunt rezultate pe care le-am discutat in urma studiului de caz si discutiile pe baza acestora. Un exemplu de cuprins lucrare de licenta simplicat pe baza acelorasi informatii folosite si mai sus ar putea fi:


III. Capitolul 3. Studiu de caz

3.1 Uneltele folosite

3.2 Obiectivele studiului de caz

3.3 Ipoteze

3.4 Metode aplicate

3.5 Rezultate si discutii


Daca ai urmat toti pasii de mai sus vei avea un cuprins pentru lucrarea ta de licenta, disertatie, grad sau doctorat sub o forma cat se poate de simplificata. Aceasta forma poate sa nu garanteze nivelul de complexitate cerut de universitatea ta, insa este un punct de plecare menit sa-ti aduca un pic de claritate.


Dupa crearea scheletului pentru cele trei parti ale lucrarii se va trece si introducerea, concluziile, bibliografia si anexele daca este cazul si vom avea scheletul complet al lucrarii noastre de licenta, disertatie, lucrare de grad sau lucrare de doctorat. La final, cuprinsul simplificat al lucrarii ar trebui sa arate cam asa:


INTRODUCERE


I. Capitolul 1. Stadiul actual al cunoasterii


1.1 Stiluri de management. Definitii

1.2 Categorii de stiluri de management

1.3 Provenienta principalelor stilurilor de management


II. Capitolul 2. Stiluri de management aplicate la nivelul companiilor din Romania


2.1 Stiluri de management preferate de managerii romani

2.2 Productivitatea companiilor din Romania corelata cu stilul de management practicat

2.3 Trenduri manageriale adoptate de top managementul firmelor autohtone


III. Capitolul 3. Studiu de caz


3.1 Uneltele folosite

3.2 Obiectivele studiului de caz

3.3 Ipoteze

3.4 Metode aplicate

3.5 Rezultate si discutii


CONCLUZII


BIBLIOGRAFIE


ANEXE


Un cuprins bine facut de la inceputul procesului de redactare lucrare de licenta va economisii timp precios pe termen lung si va face ca numarul de modificari si revizuiri atat la final cat si pe partcurs sa fie tinut la un minim.

Fiind unul dintre primele elemente pe care studentul este nevoit sa le conceapa si sa le discute impreuna cu profesorul coordonator, cuprinsul lucrarilor de licenta este adesea unul dintre cele mai importante elemente incipiente ale unei lucrari de licenta. Facut exact asa cum trebuie scuteste timp prin faptul ca nu va aducea nevoie de revizuire intr-o etapa mai avansata in procesul de redactare al proiectului de licenta.


Consultanta lucrari de licenta

Noi la Lucrari Expert credem ca tu esti cel mai bun redactor lucrari de licenta, de aceea oferim consultanta necesara pentru ca toti oamenii care fac lucrari de licenta sa nu mai fie nevoiti sa apeleze la site-uri care vand lucrare de licenta.

Un cuprins lucrare de licenta facut cum trebuie, trebuie sa reflecte bibliografia disponibila si sa curga fluid, fara a avea gap-uri si fara a genera sensatia de elemente lipsa. Un cuprins realizat cum trebuie inca din stadiul incipient al lucrarii de licenta se observa cu usurinta, dand o cursivitate natura oricarei lucrari de licenta, indiferent de complexitate, numar de pagini si munca depusa la scrierea respectivei lucrari de licenta. Citeste mai multe despre cuprinsul unei lucrari de licenta aici:





Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page