top of page

Cum iti faci rapid cuprinsul pentru lucrarea de licenta, masterat, doctorat sau de grad: Mod simplu

Actualizată în: 16 mai

Anual ajutam mii de studenti sa treaca cu bine prin ultima etapa a vietii lor de student, care, ca si tine s-au impotmolit pe parcursul redactarii lucrarii lor, au fost "lasati in pom" de profesorul lor coordonator sau nu mai au timp sa se ocupe de lucrarea lor de licenta, masterat, doctorat sau de grad asa cum ar trebui, din varii motive.In aceasta postare, vom vorbi despre cu se face un cuprins pentru o lucrarea de licenta, o lucrare de grad sau o lucrare de doctorat, in cel mai simplu mod posibil. Stim ca exista metode de constructie a cuprinsului mult mai complexe, in special pentru lucrarile academice menite sa definitiveze niveluri de studiu mai elevate, precum cele de masterat sau doctorat. Insa, noi ne dorim sa oferim un mod simplu si rapid de generare al unui cuprins care sa treaca de rigorile academice fara o complexitate prea mare.


LUCRARE DE LICENTA


Atunci cand realizam cuprinsul pentru lucrarea noastra, trebuie sa pornim de la doua elemente esentiale:


In primul rand trebuie sa citim ghidul de elaborare al lucrarii, la sectiunea care face referire la cuprinsul lucrarii de licenta, disertatie, de grad sau doctorat. Acest ghid se descarca de regula de pe site-ul universitatii sau se primeste de la profesorul coordonator. In acest ghid, la sectiunea dedicata cuprinsul vom regasii informatii esentiale despre formatul cuprinsului, ponderea si numarul de pagini pe care ar trebui sa il cuprinda fiecare capitol si modul cum acesta trebuie aranjat in Word.


In al doilea rand, trebuie sa stii ca orice lucrare de licenta, lucrare de disertatie, de grad sau lucrare de doctorat are de regula, in cea mai simplicata forma a sa 3 mari capitole, doua de teorie si unul de studiu de caz. Bineinteles, multe lucrari se pot abate de la aceasta regula si trebuie sa tinem cont de indicatiile tutorelui si informatiile din ghidul de elaborare al lucrarii. Mai jos vom detalia cele trei elemente ale cuprinsului pentru o lucrare simplificata, dupa cum urmeaza:


I. Primul Capitol. Stadiul actual al cunoasterii

Primul capitol principal al fiecarei lucrari de licenta, master, doctorat sau lucrare de grad incepe cu stadiul actual al cunoasterii, chiar daca nu se numeste asa.

In cadrul acestui capitol de inceput de expun informatiile accesibile oricui care au legatura cu tema si titlul alese de noi. Pentru o lucrare cu titlul: "Stiluri de management la firma X" vom alege informatii despre ce sunt stilurile de management, categorii de stiluri de management si provenienta stilurilor de management principale.

Primul capitol poate arata in felul urmator:


I. Capitolul 1. Stadiul actual al cunoasterii

1.1 Stiluri de management. Definitii

1.2 Categorii de stiluri de management

1.3 Provenienta principalelor stilurilor de management


Atunci cand creem o forma de cuprins simplificata, recomandarea noastra este sa pastram totul cat mai aerisit si clar. Prin urmare va recomandam sa pastrati numarul de subcapitole aferent fiecarui capitol la 3.


II. Al doilea Capitol. Aprofundarea Subiectului

Dupa primul capitol unde au fost enuntate informatiile si cunostintele elementare, accesibile oricui din domeniul de studiu urmat, urmeaza capitolul ce vine ca o aprofundare la primul. Aici informatiile din primul capitol ar trebui distilate sub o forma mai aproape de subiectul care ne intereseaza. Spre exemplu, daca in primul capitol am vorbit despre stilurile de management la nivel general, in cel de-al doilea capitol al lucrarii noastre de licenta, doctorat sau de disertatie vom vorbi despre stilurile de management aplicate la nivelul unei tari, teritoriu, companii sau grup de oameni. In alte cuvinte, informatia expusa va fi mult mai concentrata si targetata pe subiectul de interes al lucrarii noastre de licenta, master, doctorat sau de grad. Un exemplu de schelet pentru capitolul numarul doi ar putea fi:


II. Capitolul 2. Stiluri de management aplicate la nivelul companiilor din Romania

2.1 Stiluri de management preferate de managerii romani

2.2 Productivitatea companiilor din Romania corelata cu stilul de management practicat

2.3 Trenduri manageriale adoptate de top managementul firmelor autohtone


Desigur, putem complica lucrurile mult mai mult, insa, plecand de la ideea ca am dorit o lucrarea cat mai simpla, vom pastra nivelul de scriere la un minim respectand totodata toate rigorile academice.


III. Ultimul Capitol. Studiu de caz

A doua parte a oricarei lucrari academice este reprezentata de studiul de caz al acesteia. In cadrul studiului de caz se ia informatia expusa in primele doua capitole de teorie si se aplica de catre student intr-o maniera in care sa dovedeasca ca acesta a inteles toate conceptele despre care a vorbit in prima parte a lucrarii sale de licenta, lucrare de masterat, de grad sau lucrare de doctorat.
Drept studiu de caz putem alege o tara, o regiune sau o companie la care avem acces, putem aplica chestionare sau alte medote calitative sau cantitative de studiu de caz. Cand construim scheletul studiului de caz trebuie sa definim modul in care vom realiza acest studiu, care este esantionul pe care vom realiza acest studiu, care sunt obiectivele si care sunt ipotezele de la care plecam. Ultima parte a ultimului capitol din cuprinsul nostru simplicat sunt rezultate pe care le-am discutat in urma studiului de caz si discutiile pe baza acestora. Un exemplu de cuprins simplicat pe baza acelorasi informatii folosite si mai sus ar putea fi:


III. Capitolul 3. Studiu de caz

3.1 Uneltele folosite

3.2 Obiectivele studiului de caz

3.3 Ipoteze

3.4 Metode aplicate

3.5 Rezultate si discutii


Daca ai urmat toti pasii de mai sus vei avea un cuprins pentru lucrarea ta de licenta, disertatie, grad sau doctorat sub o forma cat se poate de simplificata. Aceasta forma poate sa nu garanteze nivelul de complexitate cerut de universitatea ta, insa este un punct de plecare menit sa-ti aduca un pic de claritate.


CUPRINS LUCRARE DE LICENTA

Dupa crearea scheletului pentru cele trei parti ale lucrarii tale vom trece si introducerea, concluziile, bibliografia si anexele daca este cazul si vom avea scheletul complet al lucrarii noastre de licenta, disertatie, lucrare de grad sau lucrare de doctorat. La final, cuprinsul simplificat al lucrarii ar trebui sa arate cam asa:


INTRODUCERE


I. Capitolul 1. Stadiul actual al cunoasterii


1.1 Stiluri de management. Definitii

1.2 Categorii de stiluri de management

1.3 Provenienta principalelor stilurilor de management


II. Capitolul 2. Stiluri de management aplicate la nivelul companiilor din Romania


2.1 Stiluri de management preferate de managerii romani

2.2 Productivitatea companiilor din Romania corelata cu stilul de management practicat

2.3 Trenduri manageriale adoptate de top managementul firmelor autohtone


III. Capitolul 3. Studiu de caz


3.1 Uneltele folosite

3.2 Obiectivele studiului de caz

3.3 Ipoteze

3.4 Metode aplicate

3.5 Rezultate si discutii


CONCLUZII


BIBLIOGRAFIE


ANEXE


Daca te impotmolesti la oricare dintre pasii de mai sus si crezi ca ai nevoie de ajutor, sau timpul nu iti permite sa te ocupi tu personal de lucrare, nu ezita sa apelezi la noi. Echipa noastra are experienta de peste 20 de ani cu redactarea lucrarilor neplagiate la comanda si avem an de an sute de recomandari si clienti multumiti.


Poti afla care este pretul pentru redactarea lucrarii tale de licenta (lucrare de masterat, lucrare de doctorat sau lucrare de grad) de la zero, 100% neplagiat, trasnparent si corect apasand butonul de mai jos. Consultatia si aflarea pretului sunt gratuite si nu te costa nimic.

Cere un pret corect pentru lucrarea ta. Noi te ajutam cu tot ce ai nevoie


Fiind unul dintre primele elemente pe care studentul este nevoit sa le conceapa si sa le discute impreuna cu profesorul coordonator, cuprinsul lucrarilor de licenta este adesea unul dintre cele mai importante elemente incipiente ale unei lucrari de licenta. Facut exact asa cum trebuie scuteste timp prin faptul ca nu va aducea nevoie de revizuire intr-o etapa mai avansata in procesul de redactare al proiectului de licenta.


Lucrari de licenta la comanda

Un cuprins lucrare de licenta facut cum trebuie, trebuie sa reflecte bibliografia disponibila si sa curga fluid, fara a avea gap-uri si fara a genera sensatia de elemente lipsa. Un cuprins realizat cum trebuie inca din stadiul incipient al lucrarii de licenta se observa cu usurinta, dand o cursivitate natura oricarei lucrari de licenta, indiferent de complexitate, numar de pagini si munca depusa la scrierea respectivei lucrari de licenta. Citeste mai multe despre cuprinsul unei lucrari de licenta aici:

3.441 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page