top of page

5 pasi esentiali care te vor ajuta sa iti scrii o lucrare de licenta mai repede si mai bine

Anual, mii de studenti trec prin stresul examenului de licenta. Acest examen, menit sa definitiveze o etapa de studii superioare, poate fi trecut cu usurinta de cei care au langa ei un profesor coordonator bun sau nu sunt la prima facultate sau poate fi un generator de stres extrem pentru cei care se simt nepregatiti, nu stiu de unde sa inceapta si nu au langa ei un profesor coordonator calitativ.


Consultanta pentru studentii care scriu lucrari de icenta
5 pasi simpli care te pot ajuta sa scrii rapid o lucrare de licenta corecta si completa

De acea echipa lucrari expert a intocmit o lista de 5 secrete esentiale pentru a veni in ajutorul oamenilor care scriu lucrari de licenta, de la zero si nu au un traseu bine definit despre cum ar trebui sa faca acest lucru. Desigur, secretele de mai jos se pot aplica si pot fi la fel do folositoare si pentru cei care scriu o lucrare de disertatie master, o lucrare de grad sau chiar si o lucrare de doctorat.


Iata care sunt cele 5 secrete esentiale ale studentilor relaxati, care isi scriu singuri lucrarea, corect si rapid:


Pasul numarul 1: Creaza un draft al lucrarii tale de licenta

Primul pas pentru realizarea lucrarii de licenta rapid si corect este sa creezi un draft al acesteia. Pentru a crea draftul lucrarii tale de licenta, trebuie sa pleci de le cuprinsul acesteia. Daca nu ai inca un cuprins pentru lucrarea ta de licenta, vorbeste cu profesorul tau coordonator. Odata ce ai un cuprins lucrare licenta in fata, copiaza-l intr-un document word nou. Numeste acest document word: draft lucrare de licenta.

Acum, tot ce trebuie sa faci este sa populezi acest cuprins cu informatii relevante din carti, de pe internet si din alte surse. La acest pas scrierea unei lucrari de licenta este necesar sa iti notezi cu exactitate de unde ai luat fiecare informatie pentru ca mai tarziu sa poti referentia cum trebuie viitoarea lucrare de licenta pe care o vei scrie chiar tu. Referentierea este un pas foarte important la realizarea lucrarii de licenta, fara de care lucrarea va iesi ca fiind plagiata la testarea cu programul de detectare al plagiatului.


Pasul numarul 2: Rescrie draftul cu cuvintele tale

Acum ca ai populat cu informatia relevanta tot cuprinsul lucrarii tale, poti spune ca ai un draft complet al lucrarii tale de licenta. Pasul urmator este sa rescrii cu cuvintele tale toata informatia din draft. Facand acest lucru vei trece de programul de detectare plagiat si vei avea un procentaj scazut de plagiat in lucrarea ta de licenta, de grad sau de doctorat. Trece toata informatia din draft ptin prisma mitii si a gabdirii tale pentru a genera idei noi si originale, iar acolo unde ideile sunt preluate din alte surse referentiaza-le corect.


Pasul numarul 3: Referentiaza informatia pe care ai folosit-o la scrierea lucrarii

Acum ca ai rescris tot draftul cu cuvintele tale, si toata informatia a fost trecuta prin prisma mintii si a gandirii tale, este absolut necesar sa notezi sub forma de referinte de unde ai luat lucrarea pe care ai folosit-o la scrierea lucrarii tale. Cele mai folosite forme de referentiere in lucrarile academice sunt formatul APA si formatul Harward. Pentru a sti ce mod de referentiere sa folosesti in lucrarea ta, este necesar sa consulti ghidul de elaborare al lucrarii tale. Ghidul de elaborare al lucrarii de licenta il poti descarca de pe site-ul facultatii tale sau il poti cere profesorului tau coordonator. Odata ce ai referentiat corect lucrarea ta de licenta, procesul de realizare a lucrarii tale este aprope finalizat.

Pasul numarul 4: Tehnoredactarea

Penultimul pas in scrierea oricarei lucrari de licenta estetehnoredactarea conform ghidului de elaborare. Pentru a face acest lucru este necesar sa consulti inca odata ghidul de elaborare al lucrarii tale de licenta, pe care l-ai descarcat de pe site-ul facultatii tale sau pe care l-ai primit de la profesorul tau coordonator.

In acest ghid vei regasii informatia despre cum trebuie aranjata lucrarea ta de licenta, ce fost sa folosesti, ce marime, asezare in pagina s.a.m.d.

Daca nu te descurci la acest pas, stai linistit(a), poti apela la serviciile noastre de consultanta lucrare de licenta.

Pasul numarul 5: Crearea prezentarii Power Point

Prezentarea Power Point pentru o lucrare de licenta este o sumarizare a ideilor principale din lucrare si o poti face foarte usor. Cere un template de la profesorul cordonator sau descarca-l de pe site-ul facultatii. In acest template poti pune informatia relevanta din lucrarea ta de licenta sub forma de text si imagini reprezentative. Cum aranjezi acest template va determina modul in care informatia este transmisa mai departe, insa proiectul tau power point va trebui sa aiba un fir concret si concis al informatiei.

Si iata, daca urmezi intocmai cei 5 pasi simpli de mai sus si tu iti poti scrie o lucrare de licenta rapid, etic, moral, legal si corect.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page